Heart Chat Bubble

Total Lycka!



Dagen har varit sådär, iaf fråmåt kvällen. C var på riktigt dåligt humör, hon var trött och hungrig, vilket jag också var. Så när vi kom hem så var det direkt en massa bråk. Men jag bet ihop och försökte att roa henne bäst jag kunde. Maten skötte sig själv, så jag passade på att diska upp en del under tiden. Tog nästan all disk faktiskt.

C hjälpte mig att diska, hon fick en trasa och torkade upp vattnet som droppade (jag skvätte dit med flit) på diskbänken, och hon tyckte verkligen att det var roligt. Skönt att vi fick en stund tillsammans där utan någon  konflikt..

Men det var en hel del bråkande från hennes sida, så till slut så orkade jag inte utan blev bara så sjukt irriterad. Precis då kom min riddare hem och tog hand om henne! Älskade R <3
Jag gick ut och rökte och hämtade in posten, vilket bestod av endast ett brev. Jag hade ett paket att hämta ut!!

Jag visste direkt att det var min nya Iphone, behövde inte ens öppna det. Haha! Och riddaren R ryckte ut igen och körde in till Laholm och hämtade hem min fina vita Iphone åt mig :D Så sjukt glad blev jag!
Min gamla 3GS har ju varit paj nu sen oktober, så det var fan på tiden att jag fick hem den nya nu! Så gissa vad jag har suttit och klöddat med sedan 20-tiden? Haha!

Nu ska jag göra mig iordning för sängen, R glömde lägga av en nyckel på jobbet idag så han måste börja kl 07.00. Så det blir jag som får lämna C på dagis imorgon.. Kl 7 går vår buss med, så det blir en tidig morgon för min del.

Natti natti Lovers!

Yours Sincerely, B.

Ny Design!

Men än så länge så är det lite fucked up eftersom jag inte får det att fungera med profilbild eller länk till exempel Bloglovin osv.. Får se om jag kommer behålla denna designen, eller om jag letar upp en annan :D

Puss & God natt <3

Yours Sincerely, B.





Jag hittade en annan design som jag föll mer för.. Synd bara att jag inte vet hur man byter ut bilderna i headern, får försöka luska ut det en annan dag..

Jobbigt

Jaha, då var det måndag igen då! Tiden går fort, men inte tillräckligt fort! För jag vill ha min Iphone 4 S NUUUUU! Det är ca 3 veckors leveranstid på dem, så det är "bara" två veckor kvar ca innan jag får den.. Usch vad jag hatar att behöva vänta! Budade iaf hem ett nytt mobilskal till den förra veckan, det lär kommahem samtidigt för det var ca 3 veckors leveranstid på det också "-
Idag så har jag varit flitig minsann! Jag ringde till en tjej och frågade om hon hade någon ledig tjänst på sitt företag, men det hade hon inte just nu. Skickade iaf mitt Cv & personliga brev till henne. Sen vart jag uppe på ett företag här i byn och lämnade Cv & personligt brev till en ledig tjänst.
Har även skickat iväg 5 ansökningar över mejl/hemsidor där de söker personal. Så hoppas verkligen att jag får något jobb!
Vill verkligen INTE sitta hemma och glo i väggarna när praktiken här på KRIS är slut, det är fan något av det värsta jag vet. Att bara sitta hemma och stirra på samma 4 väggar dag in och dag ut.. Nej usch och fy för det!
Annars så har dagen flutit på okej.. Det har inte hänt så mycket annat här mer än att jag har sökt lite jobb. Snart kommer R och hämtar mig, sen så ska vi hämta hem vår prinsessa och laga smaskig middag! Kycklingwok med ris & beasås. Mumma!!
Yours Sincerely, B.

Barnen busar

Och jag sitter och tar det lugnt innan jag ska diska lite.

R hjälper min kusin med hans bil, så kusinens son N är här inne och busar en massa med C. Härligt att höra henne skratta så mycket <3 Barn är så underbara!

image description



Idag så skulle vi egentligen ha åkt till M, J och A-L för att åka pulka och äta middag. Men svärföräldrarna ringde för ett par timmar sedan och sa att de skulle komma nu i eftermiddag, så vi fick ställa in myset med dem. Vi måste träna Marley på att umgås med andra hundar. Han bodde ju med en tik innan, men vi vill gärna att han ska fungera i möten med andra hundar. Så det får gå lite före. Sen så har vi inte träffat R´s föräldrar sedan julafton heller så..

Och jag försöker fortsätta med tvätten, får nog ta och springa ner en sväng nu innan R är tillbaka med Marley. N är lite hundrädd så jag lämnar inte dem ensamma eftersom Marley är aningen busig..

Hoppas att ni alla har en fin söndag <3

Framsteg

Ja berget börjar försvinna som ni ser! Nu är det i princip bara sängkläder & handdukar kvar att tvätta upp. Ska ner och slänga i en maskin med sängkläder nu tänkte jag, så det är torrt till imorgon.

Och då blir det att tvätta mera. Och vika allting som tvättats idag "- Jag avskyr verkligen att vika tvätt, det suger. Blä!

Förutom tvätten så har dagen bestått av allmän städning & disk. Känns riktigt bra. Ska fortsätta imorgon också.
Vi åkte även ut till Lagunen (ett grustag) som vi gör var lördag och släppte Marley lös. Den lilla "sjön" som vi kallar för Lagunen hade frusit, så vi var ute och sprang på isen med. Halt, men roligt!

Och kvällen spenderades hemma hos Emma & Joel, med middag & Wii. Supertrevligt! Måste absolut göras om snart igen :D

Nej. Nu får det bli tvättstugan för näst sista gången idag, sen så ska jag lägga mig på soffan och läsa lite i min bok <3

Natti!


Min helg

Kommer mestadels bestå av att utrota mitt tvättberg..


Räkningar suger

Så tycker nog många av Sveriges medborgare idag ;D Haha!!

Betalade av en del av räkningarna nu, men sen så återstår fler räkningar för ca 3000 kr som jag ska betala när jag får mina pengar >.< Jag önskar att jag vann en 25 000 kr i månaden i 25 år på Triss, det hade varit superskönt eftersom jag snart går in i fas 3 och då inte får några pengar från Försäkringskassan..

Är glad för Telenor bjuder på 3 månaders abonnemangsavgift (699 kr för mig), så under februari-april så kommer jag bara att betala 119 kr till dem, och det är avgiften för mobilen (20 kr) och försäkringen (99 kr). Sen i april så avslutas mitt gamla abonnemang så där försvinner 100 kr i månaden. I mars så ska jag säga upp mitt mobila bredband så då försvinner 199 kr + fakturaavgiften i juni :D

Härligt när kostnaderna dras ner. Värre är när de går upp :/ Typ som hyran.. Nu efter hyreshöjningen så betalar vi 5033 kr (lägenheten & garaget). Och detta är en riktigt billig lägenhet i kommunen. Är en marklägenhet, 2 RoK, 63 kvm, uteplats. Vi ligger ca 500-600 kr mindre i hyra än vad de andra tvåorna ligger på här i byn. Sjukt!!

Har suttit och kikat igenom reklamen lite nu och skrivit en lista på vad som ska inhandlas. Blir 3 affärer som vi ska inom. Haha! Fast alla tas inte ikväll.. Det hinner vi inte. Gött att jag har 60 kr rabatt på blöjor på maxi, och sen 40 kr på Ica inne i Laholm.. Billigt och bra!

Kom på innan idag med att vi måste skicka in papperna för bostadsbidraget också. Det har vi helt glömt bort, så vi får sätta oss ner och försöka fylla i det ikväll..

Sånt man får stå ut med

Jag blir så irriterad på vår hyresvärd!
Vår ena granne lider av en blandning av psykiska sjukdomar, och jag förstår att han har det jobbigt. Men när han struntar i att ta sin medicin, dricker alkohol (även när han går på medicin) och väljer att röka holk ibland, det känns inte riktigt okej för min del. Jag skiter i att han åker iväg och röker holk, men jag tror inte att det är så bra med hans mediciner att han blandar det med droger & alkohol..
Nu i onsdags natt så hade hans flickvän (de var tillsamman i ca 5 dagar) gjort slut med honom, han var full när han kom hem halv 12 på natten. Jag och R var ute med Marley på uteplatsen och rökade nattaciggen när vi hörde hur någon bara vrålade. Alltså verkligen vrålade!

Helt plötsligt så kom han ut på baksidan runt husknuten och slängde sig i marken, grät och vrålade samt dunkade händerna i marken. R gick bort till honom och följde med honom in i lägenheten. Då klädde han av sig så han endast hade t-shirt på sig. Varken byxor, strumpor eller kalsonger hade han på sig. Han började att kasta glas, parfymer och annat omkring sig, sprang omkring barfota på glaset. Slog sönder sin toalettdörr och bara skrek och vrålade. R ringde efter hans boendestöd som finns 4 minuters promenad härifrån. En från personalen kom direkt och R gick hem igen.

Bild från google



Efter ca 20 minuter när vi precis kommit i säng så hör vi hur glas krossas. R springer in till grannen igen och jag ringde efter boendestödet en gång till. Han i personalen skulle bara tillbaka till lokalen och hämta en sopborste och uppsamlare till glaset inne i lägenheten när grannen då började kasta UT saker från lägenheten genom sina fönster!!! Boendestödet tog med grannen till sina lokaler och sen var det lugn och ro igen.

Så i torsdags så ringde en annan granne till hyresvärden för att kräva att han ska flytta. Hon har knappt kunnat sova i sin säng sedan han flyttade in för att han spelar hög musik hela nätterna, eller tittar på film med superhög volym. Han smäller i dörrarna, slänger över fimpar på andra grannens uteplats osv. Ett tag så kom han hem till oss 5-25 gånger om dagen, tiggde cigg, mat, dricka, pengar och alkohol. Han kunde även be om ett glas vatten, och då bor han ca 6 meter ifrån oss!!
En gång när jag var ensam hemma med C så diskade jag, kom ut i tvrummet och då bara stod han där!! Fatta vad rädd jag blev då! Trodde jag satte hjärtat i halsen, blev så förbannad och frågade vad fan han sysslade med.

Jag har själv pratat med hyresvärden om att det är direkt olämpligt att han bor här, och endam utan någon som ge honom stöd med det vardagliga livet! Han kan knappt laga mat själv, kan inte handla själv mm och boendestödet kan inte hjälpa honom med det alltid, och det är en massa annat. Bl a upprepade självmordsförsök..
Hyresvärdens svar är att de inte kan tvinga någon att flytta utan grund.. Eh? Jaha, och de 47 gångerna som ena grannen ringt in och sagt att hon inte kunnat sova pga hans musik som spelat till halv 4 på morgonen, 5 dagar i rad? Hon fick fan kontakta hyresgästföreningen och be om hjälp, så de skickade en varning till hyresvärden, som då BOKADE en tid med den jobbiga grannen för att han skulle visa hur högt han spelade om nätterna.. Trodde de på det själva eller, när han hade volym 17 istället för 47 som han annars har.. Så jävla dålig stil. En gång ringde hon störningsjouren, svaret hon fick var att hon skulle gå och ta sig en whiskey och sen krypa ner i sängen igen.. Får de ens lov att strunta i att man ringer in och ber om hjälp med att få tyst på en grannes oväsen?

Bild från google



Ska ringa dem på måndag och be om hyresavdrag för att vi inte vågar bruka gräsmattan pga glaset som ligger där. Hur ska C som är 2 år förstå när vi säger " Du kan inte leka eller gå på gräset vännen, för det är en massa glas där som du kan göra dig illa på"..? Sen att vi får störd nattsömn av hans hysteriska utbrott, måste ha dörren låst alltid för att han inte ska kunna gå in i lägenheten oanmäld igen? För att han i princip har trakasserat oss och tiggt om mat/dricka/cigg osv.
Nej men de kan inte tvinga någon att flytta tydligen.. Hah! Bullshit så det bara skriker om det! Hade jag inte betalt hyran så hade jag åkt ut fortare än en höna skiter.. Jävla idioter..! Stackars de äldre som bor vägg i vägg med honom, som är rädda för honom med tanke på hans utbrott (då han vrålar och slår sönder halva lägenheten) och som inte kan sova. Två gånger på en månad har han fått byta fönster.. Icke normalt att tvingas stå ut med detta enligt oss, "sånt man får räkna med" enligt hyresvärden..

Är det någon annan som tycker att hyrevärden agerar helt fel? Efter att ha fått in upprepade klagomål från grannar om denna killen sedan slutet på Juni?

Gnäll

Ibland så måste man få gnälla, så det gör jag här nu!

Jag har huvudvärk.
C bara vrålskriker rakt ut och bråkar. Är inte nöjd med något. Alls.
Upptäckte att jag glömt ta upp kycklingen imorse så nu får jag tina den i micron istället.
Mobilen stavar andra ord än vad jag vill att den ska skriva.
Marley skäller på inbillade inkräktare..

Ja, det var nog allt för denna gången. Men även om det bara är skitsaker som är jobbiga så irriterar det mig till döds just nu >.<


Rutiner

Idag så var jag på praktiken igen, C är bra i magen igen och det är verkligen härligt att komma hemifrån igen. Är så tråkigt att bara sitta inne.
När vi var hemma så vågade jag inte chansa på att gå ner till lekplatsen eller för långa promenader med Marley för jag var rädd att C skulle bajsa. Och alla med små barn vet att rumpan lätt blir irriterad när de är dåliga i magen :( Vågade inte riskera att hon skulle lägga en kladd som sen inte märktes i tid..

Och precis som på alla torsdagar så var det studiecirkel för oss tjejer kl 13. Lika roligt och inspirerande & framförallt peppande som vanligt! Som vi skrattar under de timmarna vi sitter och pladdrar.
Iaf så när det kom till mig idag, så började jag prata om att jag drömmer om att skaffa mig rutiner som är bra för mig & hela min lilla familj.

Alla tjatade en massa på mig, och kände delvis hur paniken växte och hur insikten om att jag för min skull verkligen borde fixa rutiner kom fram. Panik över att jag har så svårt att hålla mig till rutinerna, snabbt så går det över till att kännas som "måsten" och då blir det jobbigt! Jag avskyr alla måsten, känner mig tvungen att bryta det mönstret med måsten för jag avskyr att känna mig låst och bunden till något.
Hela mitt liv har jag levt med min impulsiva sida som både varit bra och dålig. Den har gett mig många roliga upplevelser och minnen, men samtidigt försatt mig i jävligt dumma situationer..
Blandad kompott med andra ord..

Men nu kan jag inte fortsätta att bryta mina rutiner jag skaffar mig, för det är inte bra alls för mitt mående.
Närmare än så vill jag inte gå in på eftersom allt detta är så nytt för mig att skriva om. Endast ett fåtal vet om hur det ligger till.. Och så ska det förbli iaf ett tag till.

Så jag ska sätta mig ner nu med Robin och skriva ner hur vi vill att våra rutiner ska se ut. Men först så ska jag skriva i min Jag-Är-Bra-bok.. Har slarvat med den supermycket den sista tiden.

Men först en cigg, ha det underbarast <3


Kan man annat

Än att älska autokorrekt? I mitt förra inlägg blev klängig klänning! Haha!! Ja som det kan gå, får trösta mig med att det finns värre exempel än mitt :D

God natt kära vänner! <3


Magknip

C har haft problem med magen sen i fredags. Hon har varit hård & spänd, och inatt så nåddes botten av att hon vaknade 2 gånger och bara skrek. Hon var så spänd över sin lilla mage och var knappt nöjd med något alls.

Så hon & jag stannade hemma idag. Tur var det för jag hade fått hämta hem henne under dagen, 5-6 gånger har hon bajsat idag, och hon har varit rätt så dålig i magen. Inte roligt alls för den lilla stackaren..

Så vi ska stanna hemma imorgon med, ska bli spännande och se hur det blir. För idag har jag varit trött, C har varit supertrött och grinig och Marley har varit fett understimulerad. Eftersom C har varit så klänning och gnällig så har jag inte kunnat leka lika mycket med honom vilket har resulterat i att han har kivats en del och behövts tillrättavisas.

Blääää.. Hoppas att det blir bättre imorgon! Och att alla mina fina läsare har haft en bättre dag än mig :D

Puss & kram


Stupid Kid!

Ja det var nog Marleys tanke när han vaknade drastiskt från sin skönhetssömn av att min kära dotter BET honom i hans pung!

Han skrek, hon skrattade & jag förfasades. Sen skrattade jag också. Fick även försöka förklara för C att det inte är okej att smyga sig på en sovande hund och bita honom, inte i pungen, nosen eller någon stans alls.

Hon skrattade. Så jag tror inte att hon förstod mig. Eller så struntar hon helt enkelt i vad jag säger..


Måndag morgon

C ligger i vår säng brevid R & Marley och dricker sin välling. Är förvånansvärt pigg idag faktiskt. Vi kom inte i säng förrän kvart i 12 inatt, och första larmet ringde ca 05.40.
Men tröttheten slår väl till senare under dagen :D

Så mysigt vi hade det igår. Mia, Johan & Anna-Lucia kom hit på lite middag. Sen kikade vi på film och snaskade på diverse goda ting.

När de var hemma igen så satt jag & Robin och bara pratade & började att se på Saw 4. Sjukt längesen man såg de filmerna!!

Riktigt skönt att jag fick tvättat en del igår, knappt någon disk kvar (bara den från middagen igår) och att ha ett rent golv igen! Det gör så mycket att ha det städat hemma. Bara det att det tar tid för mig att komma igång med mina rutiner igen.. Sjukt drygt, men jag har så svårt för det :(

Nej, nu ska min lilla fisunge få på sig kläder och sen blir det dagis,

Ha det bäst <3


Ordning & reda

Det är så skönt när man väl kommit igång med städningen! Nu är resten V familjen hemma och det känns så bra när alla är samlade.. Hoppas på att C ska somna snart så hon inte blir så grinig sen.

Funderar starkt på att putsa mina fönster idag med, det behövs för de är S K I T I G A !!


Officiell städdag

Så ser mina söndagar ut för det mesta. Haha! Skittråkigt, men det måste göras. Jag och C har redan varit och startat den första maskinen med tvätt, tänkte börja plocka undan lite på golvet så jag kan dammsuga när R tar med C & Marley till grustaget för lite lek idag med. Är skönt att kunna fixa i lugn & ro.

Älskade hunden kräkte på mitt täcke i fredags, och igår så var tvättstugan upptagen så först idag kan jag tvätta det. Har inte varit roligt att ligga 3 personer och delat på ett täcke två nätter i rad! Haha!


Nej nu måste jag sätta igång så vi blir klara idag. Puss!


Ridå

Hon låg i mitt knä och lallade, sen var det som ridån föll ner. Tystnad. Hon slocknade som ett ljus.

Min lilla konstnär.. Tittar ni på hennes ben så ser ni ett av hennes verk idag, det andra sitter i hennes panna.

Tankarna i mitt huvud just nu; TJOHOO! Jag kan diska i lugn och ro! Och laga middag i lugn och ro!


Sanningen

Jag förstår inte varför alla alltid ska glamma så förbaskat mycket med sina liv som småbarnsföräldrar..

Det är inte så glammigt, som idag för min del. Cassandra lever rövare Deluxe med diverse saker. Jagar hunden på sin bobbycar, eller med sin lära-gå-vagn, leker med hundens mat och vatten, hoppar på mig, drar mig i håret, vägrar sova middag, försöker tvångsmata hunden med allt hon hittar, ger honom sina leksaker och blir sen arg när han tuggar på dem (hennes demolerade tandborste var det som gick sönder idag), ritar på sängen, bordet & väggarna osv.

Glamour My ass..! Ibland så vill jag jag mer än gärna slita av mitt hår. Men jag biter ihop och längtar tills marodören ska sova, så man kan lägga sig på soffan eller i sängen och bara andas, och tänka "Shit, jag överlevde denna monaterdagen idag också". Inte för att det är såhär var dag, som tur är!

Oftast så är det full rulle, fast mindre frustrerande. Idag så är det en sån dag då det är full rulle XXXXL och mer frustrerande.

Men jag älskar min fjant (läs monster) unge iaf. Mest av allting i hela världen. Och det vet hon :)

Nu la jag försöka diska, igen. Det blir tredje försöket idag, hon sätter sig nämligen mellan mina ben och skåpet, trycker på allt vad hon kan, skriker, gråter och bits/slåss allt vad hon kan om jag ska diska.

Anledningen? Inte den blekaste aningen. Hon vill nog äta från en smutsig tallrik eller något. Frustrationsnivå? Typ något i stil med 8/10 idag, annars så är det typ 4/10.

May the force of TÅLAMOD be with you!


Lördag

Hejsan hoppsan!

Då var man här igen, lördag och fixardag. Har inte haft ork eller lust tidigare i veckan med att ta itu med städningen, allting har varit så nytt med Marley och så har man varit så trött efter praktiken.. Men det åtgärdas idag!

I förmiddags så åkte vi ut till Lagunen, det är ett grustag här i närheten, så vi kunde släppa Marley lös så han fick springa av sig lite. Han älskade det! Haha. Underbart att se honom skutta fram med ett lyckligt flin i hela ansiktet.

När vi kom hem så kom Mia & Anna-Lucia en runda, de hade varit och handlat och köpte då 3 kg blandfärs till oss för 60 kr. Man får ju passa på! Barnen lekte i ca en timme innan de skulle hem igen, och sen skockade både Robin, Cassie & Marley på soffan :) Så under tiden så har jag passat på att vika tvätt, diska och slänga sopor. Skönt att kunna fixa lite i lugn och ro.

Nu ska jag påbörja dagens middag hade jag tänkt, det blir revben med potatis, skysås & lök & morötter :) Gott som fan ska det bli! Måste bara diska upp en plåt först :)

Sen blir det att slänga i en maskin tvätt (snarare 4) och fortsätta med städningen när de har vaknat :)

Hoppas att alla ni som läser har en underbar lördag ni också <3

Puss!


Bebis



<3 Och livsnjutare ;D

Böcker

Bild lånad från google

 

Beställde hem denna och några andra böcker härromdagen, så jag hoppas på att de kommer idag! Jag vill lusläsa allt jag kan om vår lilla bebis ju. Tydligen så ska den vara rätt så bra, men vad vet jag.. Hoppas verkligen på att den är bra, den var inte så dyr heller. Bara 117 kr på adlibris.

Är den bra så lovar jag att jag ska berätta, så om någon annan som skaffat sig en liten amstaff valp vet om den är bra eller inte :)


Anställningsintervju

Bild lånad av google

Igår så fick jag ett trevligt samtal, som resulterade i att jag fick komma på en intervju som personlig assistent idag. Mycket angenämt, hoppas verkligen att jag får det! Visserligen så kommer jag bara att ligga på ca 70 timmar i månaden, men det är ju bättre än ingenting alls.

Och om jag får det så kan jag ändå vara på praktiken som då ger mig 6 månaders erfarenhet som jag behöver för att komma in på Behandlingsassistentutbildningen i Timrå som jag verkligen vill komma in på!

Jag skulle få besked denna veckan, så det är iaf positivt. Det är drygt som tusan när man bara går och väntar & väntar så får man aldrig något svar. Och ibland så vet man inte när man ska sluta att vänta heller..

Nu ska jag och R fortsätta att se på Sons of Anarchy. Sjukt bra serie, och vi ska se det sista avsnittet av säsong 1 nu, blir nog första av andra säsongen ikväll med om jag får bestämma ;D

Welcome !

Ja, jag har känt det rätt så länge nu att det är dags för en ny blogg nu när det blivit ett nytt år. Det är så mycket som hänt för mig det senaste halvåret, och jag känner att den gamla bloggen inte passar mig längre. Det är så mycket minnen som jag har från den, både bra och dåliga.
Och all den insikt som jag fått de senaste månaderna har ändrat mig rätt så mycket. Både till det positiva och negativa. Den gamla bloggen kommer att finnas kvar tills jag bestämt mig för om jag ska spara ner den någonstans eller om jag bara ska radera den.. Svårt val. Men den kommer att vara låst, så endast jag kan läsa den.

I torsdags så hämtade vi hem vår lilla Marley, han är 6 månader gammal och en helt underbar liten amstaffpojke. Så nu är den en liten 26-kilos hårig bebis med i bilden också. Härligt!!

Här har han till er ära hängt ut den lilla delfinen också.. Lite småäcklig är han, men det är sånt man får leva med när man har hund :P

Design by Tasnim RSS 2.0