Heart Chat Bubble

Nu har det börtjat

 

 
 
Projekt renovera hus har nu startats!! Så vansinnigt roligt, och spännande. Jag ska ta bussen om en timme och lämna Cassie på förskolan, sen så ska jag gå till huset och fortsätta.. Eftersom jag är så skillad så kommer jag att fortsätta med trädgården..
 
Och nu tänker ni säkert trädgården..? Vad är viktigt med den? Ska man inte ordna tak över huvudet först? Och då svarar jag - Klart att man börjar med att fixa huset. Men eftersom jag inte kan göra så mycket, och det just nu är en elfirma som drar om elen i huset så kan jag inte göra så mycket. Så jag krattar tomten, tar bort alla löv så vi kan hitta hundbajsarna lättare, och tar bort allla äckliga ruttna äpplen så vi slipper att Cassie och hundarna drar in äckelkletet i huset/bilarna/husvagnen..
Dessutom så har vi hittat glas och ameringsjärn samt lysrör på gräsmattan.. Och sånt måste jag hitta och ta bort innan en liten tvåbenting eller någon av våra 3 fyrbentingar gör sig illa..
 
Därför pysslar jag med trädgården.. Och det är faktiskt roligt! Gör en stor skillnad.. Sen att huset invändigt ser ut som.. Ja, "kom och hjälp mig dö" är nog en passande beskrivning.. Haha! Det är en annan femma. Men i helgen så blir iaf köket klart :)

Min helg har varit fullspäckad!

Hejsan hoppsan!

Här har helgen gått i en rasande takt! I fredags så var det fotografering på förskolan, så vi lämnade Cassie 8.15, åkte hem till ett par vänner i Ränneslöv som har sin äldsta tjej på samma förskola som Cassie. Vi drack kaffe och tragglade, sen efter en timme så gick vi tillsammans och hämtade våra tjejer. Vi gick en sväng till huset och kikade lite.
Sen gick vi hem till dem igen så tjejerna kunde leka ett par timmar.

Kl 14 så åkte vi till Laholm och träffade upp svärmor + de gamla ägarna för att skriva alla papper och vi fick nyckel till huset :)
Sen körde vi direkt ut dit och inväntade byggare och en fönsterkille. Vid kl 17 åkte vi därifrån, åt på Sibylla och sen körde vi till Lund för att hälsa på svärfar som är inlagd på lasarettet.

Givetvis så började vår bil strula som satan, så vi ställde den uppe på åsen och åkte ner med svärmor. Sen började vi rulla hemmåt vid 21-tiden. Hämtade Marley och lite grejor innan vi åkte med svärmor till Kstad :)
En hästtransport hade fått problem strax utanför Hlm, så vi fick vänta ett tag. Svärmor fick hjälpa sina kollegor och dirigera trafiken och flytta bilar, tvteamet från 112 var där och filmade. Robin försökte fixa transporten och hjälpte en lastbil att ställa sig lite bättre. 1 timme spenderade vi där..

Igår så var vi och kollade på lite nya bilar, åkte och hämtade en fyrhjuling.. Senare på kvällen åkte Robin & svärmor till Hässleholm och köpte en ny bil till oss. Det fick bli en Saab 9000 denna gången. Både jag och Robin gillar dem :)

Dagen idag har spenderats på Biltema, lasta släp med grejor till huset och sen körde vi hem till pappa i Bjärnum :) Mysigt!
Vi kom hem vid kl 20, och jag har hunnit fixa en del här hemma :) Diskat, plockat undan, vikt tvätt och förberett för tvättstugan. När Robin kommer hem igen så ska jag ner och köra igång en maskin tänkte jag :)

Cassie sov i bilen mellan Kstad & Bjärnum, så hon är pigg som en fisk. Härjar runt till tusen här. Haha! Jag tänkte att jag skulle ta den sista av disken och sen torka av en garderobsdörr innan jag ska mysa ner mig i soffan och kika nyaste avsnittet av VD. Såg att Cassie kladdat med något på dörren så det är lika bra att fixa det nu så det är gjort :)

Hur har er helg sett ut?


Breaking Dawn Part 2

Jag & bästis Mia var och kikade på premiären av Breaking Dawn inatt! Så. Jäkla. Bra! Lätt den bästa av alla filmerna i Twilight-serien!

Kom hem vid 02.30 och somnade ca 1 timme senare. Lagom roligt att gå upp 6.30 imorse för att släpa upp världens tröttaste unge "- Tror jag smittade av mig. Haha!
Men vi kom alla iväg i tid imorse :) Jag spenderade dagen i skolan och hade Hjärta & Lungräddning.. Riktigt roligt, men duktigt jobbigt. Vilket mitt blåmärke på tummen vittnar om.

Så nu är jag vansinnigt trött och ska krypa ner i sängen och snarka. Imorgon så ska Cassie vara hemma med mig. Lovade henne det imorse när hon var så trött <3 Och vi ska "gåkka buuuuss" hem till Alexsandra & Theo för att snusa på liten söt Theo, dricka kaffe & saft och prata skit :) Mysigt!

Bjuder på bild på en van bussresenär ;) <3


Kroniskt Obstruktiv Lungsjukdom

 
Ja, det är vad jag ska skriva om nu. Detär vad inlämningsuppgiften för delområde 4 handlar om! Upptäckte preciatt det inte finns en skrivuppgift för delområde 6.. SKÖNT!!! Klarade självtestet på 4:e galant, så nu är detstrucket från min to do list..
 
Gud vad jag längtar tills denna kursen är avklarad! Kommer att spara boken, för det står mycket i den! Men jag kommer nog inte direkt att ta i den med tång ens under 2 månader, så trött är jag på den just nu.. Haha!
 
 

God afton

 
Nu är jag & älsklingstrollet hemma igen :)
Har varit en bra dag idag känns det som! Satt i ca 2 timmar med instuderingsfrågorna i skolan idag innan lektionen började, hann svara på 36 frågor under den tiden. Hehe! Fast det var rätt så enkla frågor, men skönt iaf att jag kom en bit på vägen.
 
Ska anmäla mig ikväll till tentan som är på torsdag nästa vecka, det får bära eller brista! Så ikväll så ska jag fortsätta med instuderingsfrågorna, och förhoppningsvis bli klar med del 5! Imorgon så ska jag göra självtestet + skrivdelen på del 4 och del 6 så jag har det klart. Sen så blir det att göra instuderingsfrågorna för del 6 också.
 
När jag är klar med det så ska jag repetera och sen gå direkt på andra delen av kursen, delområde 7-12. Jätteroligt!!! Men jag måste blir klar med denna kursen nu alltså!
 
Ja, men innan jag går på att plugga så ska jag laga dagens middag. Är sjukt hungrig, men kände att jag behöve sitta ner i ett par minuter innan jag sätter igång med det..
 
Hur har er dag varit?

Vi tar avsked av kojan

På måndag! Ja på måndag så sägs lägenheten upp av mig. Äntligen! Det ska bli så skönt att lämna lilla tvåan på 61 kvm!! Men samtidigt så känns det så sorgligt att lämna vårt första hem. Första hemmet som familj. I lilla kojan så stod jag i duschen med värkar, kom hem från BB med vårt troll, hon lärde sig gå, kröp, klättrade och pratade de första gångerna i kojan.

Men det är det enda som är sorgligt med att lämna kojan. Faktiskt. All plats vi kommer ha, en hel gräsmatta och inte bara en plätt på 1x2 meter.

Ja. Vi ska flytta till ett hus. Vårt hus. Ett jädra renoveringsobjekt där i princip allting kommer att fixas. Nytt kök, nytt badrum, nytt golv, tapetsera, byta fasad, bygga ut med ett rum till och en del annat. Fantastiskt roligt! Och det kommer att bli sinnessjukt jobbigt!! Den 19:e drar vi igång med renoveringen och inom 3 månader så bor vi där..

Ofattbart!


Fokusen

 
Ja vart är min fokus? Inte på Medicin kursen iaf. Skulle ha pluggat hela dagen men somnade på soffan och sov bort 3 timmar, sen pratade jag med bästaste syster i någon timme eller två, fick samtal från förskolan, ringde vårdcentralen och hämtade hem trollet från förskolan.
 
Hon har kanske fått svinkoppor.. Så hon får vara hemma resten av veckan, så får vi se om det verkligen är det eller om det bara är ett vanligt sår. Så att kunna plugga resten av veckan kommer att bli rätt så tufft, men det är bara att bita ihop och sitta och läsa när tillfällen finns.
 
Men ärligt talat så har det faktiskt varit rätt så skönt att lägga en dag på att bara vara, det behövs ibland. Mycket som snurrar i mitt huvud just nu, så en paus från hjärkiurgkursen (som jag kallar den) behövdes faktiskt.  Funderar på att skämma bort oss med en god äppelpaj ikväll när älsklingen min kommer hem från jobbet. Det får bli en sån som jag gjorde sist :) Vansinnigt god!
 

Julstädar?

 
Igår så monterade vi ner vår säng och har numera madrasserna på golvet. Sängen var ful, sliten och ribbotten bara brakade i tid och otid. Herregud, en gång när Cassie klättrade upp i sängen för att lägga sig så brakade den ner. Överkänslig till tusen, haha!
 
Sen tog vi tag i Cassies rum och monterade ner hennes säng till juniorsäng, syrran var på besök för en månad sen och då satte vi ihop den till en spjälsäng. Lusten och orken har inte funnits till det innan. Vi fyllde även en halv sopsäck med gamla kläder som var fläckiga /trasiga, reklam/kartonger som Cassie tagit in på sitt rum och lekt med. Så nu är det nästan ordning och reda. Jag tömte nämligen ut en tvättpåse med tvätt som ska vikas i hennes säng. Får ta itu med det strax.
 
Idag så ska sängen ut i grovsoprummet, tvätt ska tvättas, vikas och läggas på sin plats. Diska måste jag också göra. Min älskade diskmaskin slutade fungera för ett par veckor sedan, så jag måste diska för hand igen :( Supertrist!!!! Får väl slänga ut den i grovsoprummet också..
 
Vad har ni hittat på i helgen? Har ni också städat en massa eller har ni varit på en spännande Halloweenfest?
 
-xoxo

Lördag

Så skönt att kunna ligga kvar i sängen utan att behöva stressa upp och sen ge sig iväg :)

Ligger & funderar på vad planerna för dagen är, kan ju inte ligga i sängen hela dagen!

Kram på er


Min fina iPhone 5

 
I tisdags så hämtade jag ut min nya, fina iPhone 5 på posten! Underbar känsla, enda tills jag öppnade upp paketet och insåg att de glömt skicka ut ett nytt simkort. I denna så är det ju nano-sim *facepalm*
Hahaha! Så jag fick ringa dem och be dem skicka ut ett nytt som kom idag!
 
Förstår ni lyckan när jag hämtade in posten och såg brevet. Rusade in och började direkt att fixa med att  säkerhetskopiera den gamla, spara bilderna på datorn, installera den nya.. Så nu sitter jag är med en fin liten teknikpryl som jag är helt förälskad i! Längtar tills nya skalet kommer :)

Nya väskan

Som införskaffades idag :) Älskar den, anledningen till att jag köpte den var för att jag skulle ha en väska där jag får ner datorn.. Så nu slipper jag släpa med mig både datorväska (utan axelrem) och handväska när jag ska till skolan!

Billig var den också! 114,50 kr, så jag är nöjd! En tröja hittade jag också idag, men den orkar jag inte lägga upp bild på. En vanlig baströja bara :)


Man skulle kunna tro att jag har dött

Men så är det självklart inte :)
 
Jag har bara fullt upp och känner att orken till att blogga inte har funnits som innan. Men jag lever!!
 
 
Praktiken gick superbra, åkte på något skit med magen under tiden jag var där, så jag förlorade 4 dagar som jag fick ta igen förra veckan. Riktigt jobbigt med tanke på att jag började läsa Medicin 1 samtidigt. Och den kursen, ja vad ska man säga? Den är så jädra svår!!! Så många medicinska termer, olika undersökningar, röntgen, latinska namn på skelett, andningsorganen, leder, muskler, hjärtat, celler osv.
Minst 10 gånger om dagen så känns det som att mitt huvud ska explodera, BIG TIME! Men det är en fruktansvärt intressant kurs!
 
Dock så kände vi som läser den att vi hade för kort tid på oss, så vi förlängde kursen med 2 veckor. Och det känns riktigt bra, dock så ska jag försöka att läsa i "rätt" takt om vi säger så. Så kan jag börja läsa VOMS 2 som jag ska, fast jag får se hur det blir med det. Påbörjade instuderingsfrågorna för del 4 igår, och idag så kunde jag inte fokusera alls :( Har 6 delar som första tentan är på..
 
Hur är det med er då? Lever ni?

Design by Tasnim RSS 2.0